Innergi Malmö

HÖSTEN 2020 KOMMER INNERGI TILL MALMÖ

Under snart 2 år har 300 ledare och medarbetare i Lund utforskat vägen till en roligare och mer mentalt hållbar vardag. Tack vare ett unikt samarbete med iTurn öppnar vi nu upp programmet även för alla er i Malmö. Säkra din plats til hösten 2020 nu.

Innergi Malmö
– ditt tvååriga mentala gymkort

Optimering av hjärna, prestation och välbefinnande.

Missa inte denna unika möjlighet att tillsammans med andra ledare och medarbetare, från alla möjliga företag i Malmö, utforska vägen till en roligare och mer mentalt hållbar vardag.

Programmet erbjuder ett socialt smörgåsbord av inspirerande aktiviteter (on- och offline) kring din mentala hälsa. Under 2 års tid lär vi oss bättre förstå, hantera och ta ansvar för våra hjärnkontor genom nya forskningsbaserade verktyg. Mikroföreläsningar och workshops varvas med erfarenhetsutbyte och övningar i härliga Malmö-miljöer.

Utifrån 10 mentala vanor (framvaskade ur FNs globala hållbarhestmål) utforskar vi hur vi kan optimera våra hjärnor för att lättare kunna prestera och må på topp. Upplägget bygger på en beprövad och vinnande förändringsprocess där små lättsmälta påminnelser i vardagen, över en längre tid, tillsammans med en växande ”tribe”, skapar förutsättningar för nya hållbara vanor.

Anmäl dig nu.

Urbana lägereldar med inspirerande mellanakter.

En gång per termin ses vi runt den ”urbana lägerelden” (ett koncept vi tagit med oss hem från New York) för att inspireras, utforska och dela erfarenheter. Däremellan kompletterar vi med online mikro-kurser samt spontana innergi-aktiviteter på stan (ca en aktivitet per månad). Allt serverat i små lättsmälta, lättillgängliga portioner som enkelt flätas in i vardagen utan att ta för mycket tid eller plats. Du väljer själv när och hur du vill ta del av programmet och hur engagerad du vill vara.

”Det känns verkligen som om någon hållit oss i handen varje dag under 2 år nu! Små påminnelser i vardagen har gjort att även de gånger man inte kunnat delta har man kunnat ta till sig kunskapen ändå.”

”Det finns hela tiden något att längta till i programmet utan att det ställer krav eller slukar allt för mycket av ens tid. Man kan själv skruva upp och ner för ambitionsnivån. Lite som ett mentalt gymkort.”

Anmäl dig nu.

Efter att ha jobbat non-stop under hela IT-bubblan i New York sprang jag, likt många andra, rakt in i den famösa ”väggen”. Där det tidigare fanns energi, drivkraft och längtan efter ”att göra”, återstod det plötsligt endast trötthet, tunga tankar och längtan efter att ”ha gjort”.

I ett försök att reda ut vad som hänt och hitta vägen framåt började jag hyra in mig på nattklubbar runt om på Manhattan som jag omvandlade till ”urbana lägereldar”. Jag bjöd in vänner, kollegor och kunder till kvällar jag kallade för ”Confessions from a workaholic around the campfire”. Och där i skuggan av IT-bubblan – runt den urbana lägerelden – skrattade, grät och brainstormade vi oss fram till nya hållbara vanor och förhållningssätt.

Idag, över 15 år senare, är ämnet tyvärr än mer aktuellt. Därför tänder jag nu nya lägereldar runt om i Sverige. Jag hoppas att få träffa just Dig kring elden i höst!

Trine Grönlund, initiativtagare och lägerledare, Innergi Malmö

Detta ingår:

TILLGÅNG TILL DITT MENTALA GYM

Inför start skickar vi ut ditt startkit med information kring programmet samt uppmuntran att skriva in dig i ”lägerboken”, bli medlem i Innergi-gruppen samt ladda hem din Innergi-bok. Du får även tillgång till poddinspelning med introduktion till ”mental hållbarhet”.

INNERGI-KALENDERN

I början på varje termin läggs alla planerade aktiviteter upp i Innergi-rummet så du kan boka in dem i din kalender. Anmälan till aktiviteterna sköter och reglerar du själv enkelt och flexibelt via facebookgruppen där du även har möjlighet att se vilka andra ”innergister” som deltar i just det eventet. För de som inte har facebook går programmet även att följa via bloggen.

4 URBANA LÄGERELDAR

En gång per termin – fyra gånger totalt – bjuds du in till den urbana lägerelden på olika platser i Malmö. Varje lägereld erbjuds över flera dagar, under flera tillfällen per dag (frukost, lunch, AW och middag). Under två härliga och inspirerande timmar flexar vi de mentala musklerna och boostar det personliga ledarskapet utifrån dagens ämne. Mikroföreläsning, samtal, erfarenhetsutbyte, konkreta prova-på-övningar och ta-hem-verktyg flätas samman. Varje lägereld följs upp med utförligt kursmaterial.

6 MIKROKURSER

Mellan lägereldarna fortsätter vi att utforska via online mikrokurser. Kurserna består av inlägg i Innergi-rummet (med tillhörande grupp diskussioner) och avslutas med frukost- eller lunchmöte för de som önskar förankra ytterligare.

INBJUDAN TILL INNERGI-PÅ-STAN

Innergi-påfyllande aktiviteter på stan, i samarbete med olika aktörer i Malmö (kan vara en föreställning om psykisk ohälsa bland ungdommar där ni kan ta med era egna ungdommar, AW på nyöppnad mindfulness-center  eller frukostföreläsning på relaterat event). Oftast är aktiviteterna gratis, men vissa egna utlägg kan förekomma.

TILLGÅNG TILL INNERGI-RUMMET

Mellan våra träffar samlas vi runt den ”digitala lägerelden” i vår slutna Facebookgrupp (eller bloggen) där vi diskuterar aktuella ämnen, delar erfarenheter, tar del av ny forskning inom området och lär känna varandra bättre.

INBJUDAN TILL ATT INNERGI-JOBBA

Ibland kan det vara skönt att komma bort från kontoret och få lite utifrånperspektiv, därför anordnar vi dagar där ni kan sitta på utvalda platser i regionen och jobba med andra innergister. Vi har tidigare jobbat vid poolen på fantastiska Guldsmeden i Köpenhamn, på United Spaces i Malmö och på mysiga Råbylundgård i Lund.

SOMMAR- OCH JULAKTIVITETER

I programmet ingår även spontana sommar- och julaktiviteter där vi tillsammans varvar ner inför semestern. Under julen öppnar vi dagens innnergi-lucka med inspirerande mentala hållbarhetstips från alla innergister.

GÄSTFÖRELÄSARE

Under programmet träffar du regelbundet dina lägerledare Trine, Heléne och Camilla som förser dig med kunskap och skapar förutsättningar för härligt erfarenhetsutbyte. Men det händer även att vi bjuder in gästföreläsare i programmet som ger oss sin specifika tolkning av mental hållbarhet.

INSPIRERANDE INNERGISTER

I programmet deltar ca 300 andra nyfikna entreprenörer, ledare, medarbetare och change-makers som du sakta men säkert lär känna via våra träffar och online. Under våra lägereldar är vi inte mer än 25 personer vid varje träff så du hinner lära känna gruppen – på så vis träffar du även nya härliga innergister varje gång.

INNERGI-JOUREN

Under hela programmet har samtliga deltagare möjlighet att skriva till Innergi-jouren med specifika vardagsutmaningar som vi tillsammans försöker lösa.

UPPLEV DIN STAD

Vi försöker att lägga våra Innergi-träffar på lite olika ställen i Lund så att du får uppleva nya sidor av din närmiljö. Kan vi hjälpa ett nyöppnat café eller nyrenoverat galleri att få in lite bra innergi är det win-win för alla parter.

INNERGI-CERTIFIERING

Efter två år avslutas programmet med festlig certifiering där vi firar vår resa och ”sparkas ut” som mentalt starka och hållbara medmänniskor och innergi-ambassadörer.

Detta lär vi oss:

10 mentala vanor för en hållbar värld!

Enligt Världshälsoorganisationen är psykisk ohälsa det snabbast växande hotet mot folkhälsan. FN uppmanar därför till ökad förståelse kring den mentala hälsan och säger samtidigt att detta inte bara är ett mål i sig utan en förutsättning för hållbar utveckling överlag. För mår vi inte bra kommer vi varken att vilja eller orka engagera oss i den värld vi lever i. Våra ”10 mentala vanor för en hållbar värld” är framvaskade ur FNs 17 globala mål och vårt bidrag till Agenda 2030 och en hållbar utveckling.

Vana 1 lär oss:

Stanna upp och kliva ur autopilot

Livet erbjuder en möjlighet att utvecklas varje dag…ta den! Lär dig stanna upp, kliva ur autopilot och ta medvetna beslut kring hur du vill leva ditt liv. Förstå hur små justeringar i vardagen kan göra stor skillnad på sikt.

Vana 2 lär oss:

Ha hjärnkoll

Öppna upp dig till livslångt lärande kring hur din hjärna och ditt sinne fungerar. Yttre omständigheter påverkar men dikterar inte ditt inre välbefinnande. Lär dig skapa bästa möjliga arbetsmiljön på ditt hjärnkontor och reboota hjärnan när dränerande tankar tagit över. Bli mer medveten kring hur dina tankar och ditt förhållningssätt till livet dikterar hur du upplever din vardag

Vana 3 lär oss:

Komma åt ett inre lugn i alla lägen

Oavsett kaoset runt om dig kan du alltid välja lugnet inom dig. Öva upp din ”lugn-kapacitet” och lär dig skilja på “busy” och “busy minded”, att “göra” och att “vara”. Identifiera och skruva ner hjärnans upplevda hot och ha tillit till att med lugnet kommer glädjen…helt av sig själv.

Vana 4 lär oss:

Sänka tempot…utan att tappa farten

Ta kontroll över tempot i ditt liv. Få slut på springandet. Kliv ur tidsofferrollen. Stanna upp, iaktta och ifrågasätt. Lär dig justera och optimera hastigheten och börja göra saker och ting i sin rätta takt istället för att göra allt fort. Stå stark i ditt eget unika tempo – där just du presterar och mår på topp – medan du respekterar men inte påverkas av andras.

Vana 5 lär oss:

Träna upp våra fokus-muskler varje dag

Få mer gjort – på kortare tid – med mindre ansträngning och bättre resultat! Lär dig sluta ”duttjobba”. Stäng ute allt brus, zooma in och fokusera på en sak i taget. Släpp tankar kring det som varit eller oron inför det som kommer och landa här och nu. Få till ett skarpare och mer alert tillstånd där du ser saker i högre upplösning för att kunna urskilja detaljerna i det komplexa.

Vana 6 lär oss:

Stärka vår resiliens (konsten att ”studsa tillbaka”)

Träna upp din återhämtningsförmåga och stå bättre rustad inför livets motgångar. Kliv ur offerollen för att attrahera bättre tankar och lösningar framåt. ​Anamma ett “growth mindset” och släpp det du ändå inte kan påverka.

Vana 7 lär oss:

Föra in mer tystnad, reflektion och pauser i våra liv

Det är inte stressen i sig som gör oss sjuka utan bristen på återhämtning. Lär dig pausa för att förnyas, utvecklas och leva hållbart. Lär dig arbeta som en sprinter som ger järnet i små fokuserade portioner åt gången, för att sedan vila. Öka din kunskap kring risken och ineffektiviteten bakom att ”bara springa på”. Förstå varför flera timmar inte alltid är lika med mera gjort. Få insikt i hur små stunder av återhämtning i vardagen kan förebygga långvarig utmattning och psykosocial ohälsa. Skaffa dig hjärnkoll och förstå hur hjärnan kan optimeras och boostas genom pauser och omstarter för att uppnå ”hjärnfrid”.

Vana 8 lär oss:

Hålla koll på vårt ”energi-konto”

Lär dig respektera och lyssna på din kropp så den räcker hela vägen. Lär dig ha koll på din hälso-ekonomi och läsa av löpande kontoutdrag. Förstå varningssignalerna, vad som ger och tar energi i din vardag och hur du stoppar ev. energi-dränage. Ta ansvar för den energi du sprider i din omgivning.

Vana 9 lär oss:

Utöva medkänsla med oss själva och andra

Stilla din inre kritiska röst, sätt gränser och våga be om hjälp. Se varje möte (med människor, djur och natur) som en möjlighet att visa empati, vänlighet och medmänsklighet

Vana 10 lär oss:

Hitta våra superkrafter…och använda dem

Hitta mening. Utforska och omfamna dina superkrafter – hitta ditt ”purpose” och sanna jag. Förstå varför världen blir så mycket bättre när just du finns i den. Och hur du kan använda dina superkrafter till att göra skillnad i din vardag.

Jag vill anmäla mig.

Mentalt hållbara medarbetare och medmänniskor:

 • STANNAR UPP i det snabba.
 • KLIVER UR AUTOPILOT i det omedvetna.
 • SPRIDER LUGN i det kaotiska.
 • TÄNKER SKARPT i det komplexa.
 • HITTAR FOKUS i det brusiga.
 • TÄNKER HELHET i det kortsiktiga.
 • TÄNKER KOLLEKTIVT i det jag-centrerade.
 • LEVER HÅLLBART i det ohållbara.

Lägerledare från 
Innergi Labbet och iTurn

Bakom initiativet ligger Lundabolaget Innergi Labbet och dess grundare, slow-aktivisten och innergi-spridaren, Trine Grönlund. Trine är själv en passionerad och driven världsmedborgare som bla. bott och jobbat i New York under 12 år som chef inom IT- och reklambranschen. För kunders och egen räkning har hon de senaste 15 åren rest jorden runt för att hitta verktyg och förhållningssätt som hjälper oss alla att prestera och må på topp utifrån vårt bästa, hållbara jag. Idag bor hon i Lund och är en eftertraktad och uppskattad föreläsare och företagskonsult på bägge sidor av sundet och runt om i landet.

”Genom vårt arbete vill vi bidra till ett mer humant och mentalt hållbart arbetsliv…och därmed en stad (värld!) med fler engagerade, glada och medvetna medmänniskor och medarbetare. En win-win-win för samhälle, näringsliv och individ”.

Genom ett unikt samarbete med iTurn är det nu möjligt för oss att genomföra Innergi initiativet även i Malmö. iTURN arbetar för ett hållbart arbetsliv med engagemang i fokus. Genom sina grundare och ett fantastiskt nätverk av konsulter har de sedan 2010 arbetat med alla områden inom ”people and culture management”. För att säkra hållbart ledarskap och medarbetarskap och därmed långsiktig effektivitet och lönsamhet, arbetar de passionerat och strategiskt med att säkra engagemang, delaktighet, arbetsglädje och egenansvar i verksamheten. Konsulterna Heléne Weise Palmlund och Camilla Benckert kommer att vara era lägerledare i Innergi Malmö.

Jag vill anmäla mig.

Här kommer det en härlig referens om vi har tur!

“Lite tankar kring vad folk har fått ut ur programmet, hur det har påverkat deras sätt att arbeta, vad deras arbetsgivare har fått ut av att låta dem gå deras program”

Fantastisk InnergistTitel, Företag

Här kommer det en härlig referens om vi har tur!

“Lite tankar kring vad folk har fått ut ur programmet, hur det har påverkat deras sätt att arbeta, vad deras arbetsgivare har fått ut av att låta dem gå deras program”

Fantastisk InnergistTitel, Företag

Här kommer det en härlig referens om vi har tur!

“Lite tankar kring vad folk har fått ut ur programmet, hur det har påverkat deras sätt att arbeta, vad deras arbetsgivare har fått ut av att låta dem gå deras program”

Fantastisk Innergist
Företag x

Här kommer det en härlig referens om vi har tur!

“Lite tankar kring vad folk har fått ut ur programmet, hur det har påverkat deras sätt att arbeta, vad deras arbetsgivare har fått ut av att låta dem gå deras program”

Fantastisk Innergist
Företag x

Här kommer det en härlig referens om vi har tur!

“Lite tankar kring vad folk har fått ut ur programmet, hur det har påverkat deras sätt att arbeta, vad deras arbetsgivare har fått ut av att låta dem gå deras program”

Fantastisk Innergist
Företag x

Här kommer det en härlig referens om vi har tur!

“Lite tankar kring vad folk har fått ut ur programmet, hur det har påverkat deras sätt att arbeta, vad deras arbetsgivare har fått ut av att låta dem gå deras program”

Fantastisk InnergistTitel, Företag

Här kommer det en härlig referens om vi har tur!

“Lite tankar kring vad folk har fått ut ur programmet, hur det har påverkat deras sätt att arbeta, vad deras arbetsgivare har fått ut av att låta dem gå deras program”

Fantastisk InnergistTitel, Företag

Anmäl dig och din verksamhet nu!

Företag:
Programmet riktar sig till såväl ledare som medarbetare från alla branscher. Tidigare deltagare har kommit från både näringslivet, det offentliga och akademin. Programmet kan vara med och bidrag till en mer mentalt hållbar företagskultur i just er verksamhet och kan med fördel integreras i existerande förändringarbete kring kompetensutveckling, arbetsmiljö- och friskvårdsfrågor samt social hållbarhet. Anmäl hela företaget, avdelningen, ledningsgruppen eller utvalda innergi-ambassadörer. Ett kul sätt att utvecklas mentalt tillsammans i företaget – med influenser från andra företag och branscher. Medarbetarna kan välja att utnyttja sitt friskvårdsbidrag. Företag som önskar göra anmälan för flera medarbetare kontakta oss så lägger vi upp allt under en faktura.

Egenföretagare:
Låt innergister från alla möjliga företag och branscher bli dina nya ”mentala kollegor” under 2 år. Kontakter knyts, vänskap skapas, kunskap förmedlas. Ett härligt sätt att transformeras tillsammans med andra genom nyvunnen mental styrka, insikter och visioner.

Privatperson:
Självklart går det även bra att anmäla sig som privatperson. Många tidigare deltagare har gjort så och därmed öppnat upp till en helt ny värld av kunskap och kontakter. Du kan välja att utnyttja ditt friskvårdsbidrag för att täcka kostnaderna för programmet.

Programmet startar
Augusti 2020

Certifiering:
Juni 2022

Informationsträff för HR och företagsledare:
19 mars kl 1200-1330 i Lund samt kl 0800-0930 i Malmö.
Anmälan till detta event sker via mail eller facebook:
Innergiträff Lund: Trine Grönlund eller facebook
Innergiträff Malmö: Heléne Weise Palmlund eller facebook

Frågor och funderingar privatpersoner:
Hör av dig om du har frågor eller funderingar kring programmet och upplägget – vi ser fram emot att få berätta mer. Du når oss lättast via mail till att börja med.

Pris per deltagare:
Du betalar 6800 kr för ditt 2-åriga mentala gymkort (exkl. moms) – då ingår alla lägerträffar, mikrokurser, kursmaterial och aktiviteter. Viss kostnad kan tillkomma på spontana (frivilliga) innergi-på-stan aktiviteter. I priset ingår ingen förtäring. Du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag samt välja att dela upp fakturan så att inte hela beloppet belastar nuvarande budgetår.

Till anmälan

Frågor och svar

Hur går det till?

 1. Som privatperson anmäler du dig här via sajten. Företag som önskar göra anmälan för flera medarbetare kontakta oss så lägger vi upp allt under en faktura. Har du frågor eller känner dig osäker så hör av dig via mail så hittar vi lösningar tillsammans.
 2. När vi fått in din anmälan skickar vi dig en faktura. När denna är betald bekräftar vi din plats i programmet. Före start skickar vi ut ditt startkit med detaljerad information kring programmet samt uppmuntran att skriva in dig i ”lägerboken”, bli medlem i Innergi-gruppen samt ladda hem din Innergi-bok. Du får även tillgång till inspirerande introduktion till ”mental hållbarhet”.
 3. Inför varje termin läggs alla planerade aktiviteter upp i Innergi-rummet så du kan boka in dem i din kalender (ca en aktivitet per månad). Precis som med ett vanligt gymkort bestämmer du själv hur aktiv du önskar att vara – hinner du inte gå på våra träffar fångar du upp kunskapen online istället.
 4. Anmälan till aktiviteterna sköter och reglerar du själv enkelt och flexibelt via facebookgruppen där du även har möjlighet att se vilka andra ”innergister” som deltar i just det eventet. För de som inte har facebook går programmet även att följa via bloggen där man anmäler sig via mail.
 5. Alla våra lägereldar (4 totalt) erbjuds över flera dagar, under flera tillfällen per dag (frukost, lunch, AW och middag) för att säkra att just du kan vara med. Du väljer själv dag och tid som passar dig. Vi brukar även fånga upp de som ändå missat den genom en lite kortare frukost-eld. Frukost- och lunchträffar knutna till våra mikrokurser erbjuds bara vid ett tillfälle.
 6. Du kan avbryta ditt deltagande upp till 14 dgr efter du fått ditt startpaket – och då få full retur på avgiften. Efter det kan du lämna över din plats till kollega eller annan som önskar delta.

Hur mycket av min tid kommer det att ta?

Upplägget bygger på en beprövad och vinnande förändringsprocess där små lättsmälta påminnelser i vardagen, över en längre tid, tillsammans med en växande ”tribe”, skapar förutsättningar för nya hållbara vanor. Men även om du berörs och inspireras dagligen under två års tid slukar aktiviteterna bara 2-5 timmar per termin. Alla aktiviteter kan skruvas upp och ner utifrån vad man vill och mäktar med.

Vem kan anmäla sig?

Alla som vill utforska vägen till en roligare och mer mentalt hållbar vardag tillsammans med (o)liksinnade från hela Malmö/regionen. Du som vill optimera din hjärna, produktivitet och ditt välbefinnande. Som vill sänka tempot i vardagen…utan att tappa farten. Ledare och medarbetare. Hela verksamheten. Ledningsgruppen. Arbetslaget. Föreningen. Bokklubben. Du som egenföretagare. Du som serie-entreprenör. Du som är forskare. Du som är marknadschef. Du som jobbar på en bank. Du som jobbar på kommunen. Alla är välkomna! Du behöver heller inte bo eller jobba i Malmö! Alla är välkomna!

Vad ingår i mitt mentala gymkort?

 • Ett startkit inkl. Innergi-boken och en poddinspelning om ”mental hållbarhet”
 • Fyra lägereldsträffar @ 2 timmar + kursmaterial.
 • Sex online mikrokurser med tillhörande lunch- eller frukostträff.
 • Tillgång till ett nätverk av hundratals andra innergister.
 • Tillgång till Innergi-rummet för löpande inspiration kring den mentala hälsan.
 • Tillgång till Innergi-jouren för coachning kring specifika vardagsutmaningar.
 • Inbjudan till spontana Innergi-på-stan aktiviteter.
 • Inbjudan till att Innergi-jobba tillsammans med andra innergister i Köpenhamn, Malmö eller Lund.
 • Sommar- och julaktiviteter.
 • Innergi-certifiering Juni 2022.

Vad kostar det?

Då vi vill ha med så många som möjligt för att verkligen kunna göra skillnad, kostar programmet som löper under två år enbart 6800 kr exkl. moms (3400 kr/år) och man kan välja att utnyttja sitt friskvårdsbidrag för att täcka kostnaden. Vi delar dessutom ut 10 stipendier till de som önskar gå programmet under en tid då deras ekonomin inte riktigt bär det. I priset ingår ingen förtäring (det kommer dock att erbjudas till självkostnadspris när våra träffar sammanfaller i samband med frukost, lunch eller middag). Vissa egna utlägg kan tillkomma under spontana Innergi-på-stan aktiviteter. Det finns möjlighet att dela upp fakturan så att ½ beloppet faktureras nu – resten våren 2021 (admin-avgift tillkommer då)

Var kommer allt detta att äga rum?

Runt omkring på stan. Ibland på något hotell, ibland på nyöppnat café eller restaurang. Vi har även vår stående Innergi-hub hos iTurn i Turning Torso. En del av upplevelsen är just att upptäcka staden tillsammans från nya vinklar.

Jag vill anmäla mig.

Mer om Innergi i Lund

Besök vår facebook grupp: Innergi – ditt 2-åriga mentala gymkort

Besök gruppen

Kontakta oss om du har frågor så berättar vi mer!

Maila oss

Kolla även in vårt 2-åriga mentala gymkort i Lund

Innergi Lund

Vårt program bygger på en beprövad förändringsprocess som vi arbetat med under tre år tillsammans med Öresundskraft.

Läs mer i vår gratis ebok ”Innergi på jobbet – caset Öresundskraft”