Innergi Helsingborg

Innergi Helsingborg

I stolt samarbete med ”Hela Helsingborg” kickar vi igång ett helt unikt 2-årigt program som ska inspirera ledare och medarbetare i Helsingborg till en roligare och mer mentalt hållbar vardag. 300 personer finns redan med i Lund – anmäl dig eller ditt företag nu så att även du kan vara med och göra skillnad.

En roligare och mer mentalt hållbar vardag…för alla i Helsingborg

Missa inte denna unika möjlighet att tillsammans med (o)liksinnade punktmarkera vardagsstressen, utveckla ditt personliga ledarskap och skapa en roligare och mer mentalt hållbar vardag.

Programmet bygger på 4 härliga träffar runt den ”urbana lägerelden” (ett koncept vi tagit med oss hem från New York) – 2 timmar varje höst och vår – över 2 år. Däremellan fyller vi på med inspirerande mellanakter och aktiviteter. Upplägget bygger på en beprövad och lättsmält förändringsprocess som hela organisationen – och staden Lund – genomgår samtidigt.

Tillsammans sätter vi fokus på den mentala hållbarheten och framtidsrustas med verktyg, insikter och kunskaper som hjälper oss att prestera och må på topp i vardagen utifrån vårt bästa jag:

 • Ta kontroll över – och justera – tempot i vardagen.
 • Stanna upp i det snabba för att iaktta, tänka skarpt och ta medvetna beslut – sänka tempot utan att tappa farten.
 • Träna upp fokusmusklerna för att få mer gjort – på kortare tid – med mindre ansträngning och bättre resultat.
 • Skapa mer tid till reflektion, pauser och återhämtning för att förebygga stress och skapa förutsättningar för ökad produktivitet, kreativitet och välbefinnande.
 • Bli en mer hållbar, innergifylld och engagerad (med)människa.

Jag vill anmäla mig.

Urbana lägereldar
med inspirerande mellanakter.

”Innergi i Helsingborg” baseras på fyra träffar á två timmar tillsammans med andra högpresterande ledare och medarbetare i Helsingborg. Varje höst och vår samlas vi runt den ”urbana lägerelden” för att hitta nya hållbara vägar framåt. Däremellan ses vi på stan eller online för att utforska, ifrågasätta och växa tillsammans – allt i små lättsmälta, lättillgängliga portioner som enkelt flätas in i vardagen utan att ta för mycket tid eller plats.

Alla ska ha tid att vara med!
Vårt program berör och inspirerar dagligen under två års tid men slukar knappt en arbetsdag per år (2-3 timmar varje höst och vår). Samtliga träffar erbjuds under flera dagar vid olika tidpunkter (även kvällstid) för att möjliggöra att alla kan delta.

Alla ska ha råd att vara med!
Då vi vill ha med så många som möjligt för att verkligen göra skillnad, kostar programmet som löper under två år enbart 3200 kr/deltagare (1600 kr/år!!!) och man kan välja att utnyttja friskvårdsbidraget. Vi delar dessutom ut 10 stipendier och man kan även ansöka om att vara med som volontär. Det är först till kvarn som gäller för de utvalda platserna så se till att anmäl just er verksamhet i tid.

100% ”need-to-have” – annars pengarna tillbaka!
Vi har alla fulla kalendrar och många nära och kära vi inte hinner träffa i vardagen. Det är därför sällan vi har lyxen att göra saker som bara är ”nice to have” – utan det måste finnas ett värde (”need to have”) i det vi lägger vår tid på. ”Innergi Helsingborg” är fullt medvetna om detta och har utvecklat programmet just utifrån att värna om din tid och innergi.

Jag vill anmäla mig.

Efter att ha jobbat non-stop under hela IT-bubblan i New York sprang jag, likt många andra, rakt in i den famösa utmattningsväggen. Där det tidigare fanns energi, drivkraft och längtan efter ”att göra”, återstod det plötsligt endast trötthet, tunga tankar och längtan efter att ”ha gjort”.

I ett försök att reda ut vad som hänt och hitta vägen framåt började jag hyra in mig på nattklubbar runt om på Manhattan som jag förvandlade till ”urbana lägereldar”. Jag bjöd in vänner, kollegor och kunder till kvällar jag kallade för ”Confessions from a workaholic around the campfire”. Och där i skuggan av IT-bubblan – runt den urbana lägerelden – skrattade, grät och brainstormade vi oss fram till nya hållbara vanor och förhållningssätt.

Idag, över 15 år senare, är ämnet tyvärr än mer aktuellt. Därför tänder jag nu nya lägereldar runt om i Sverige. Jag hoppas få möjliget att träffa just Dig när vi samlas runt elden i Helsingborg!

Trine Grönlund, VD och lägerledare, Innergi Labbet AB

Ur programmet:

ANTAGNING

Inför programstart skickar vi ut ett antagningsbrev med detaljerad information kring programmet samt uppmuntran att skriva in dig i ”lägerboken”, fylla i din innergi-deklaration och ladda hem ditt startpaket.

KICKOFF

Kort därefter kommer din inbjudan till vår första träff: en ”unplugged-kickoff” där vi under en timme får oss en rejäl innergikick tillsammans med vår ”lägerledare” Trine Grönlund.

URBANA LÄGERELDAR

Två gånger om året (vår och höst) – fyra gånger totalt – samlas vi runt den urbana lägerelden på olika platser i Helsingborg. Under två intensiva och inspirerande timmar flexar vi de mentala musklerna och boostar det personliga ledarskapet genom: mikroföreläsning med Trine Grönlund och inbjudna gäster, samtal och erfarenhetsutbyte, konkreta prova-på-övningar och verktyg. Vi avslutar varje lägereld med lite ”hjärnfrid” där vi avsätter tid för reflektion och tystnad. Till varje lägereld finns kursmaterial och dessutom förslag på aktiviteter du kan genomföra själv eller tillsammans på din arbetsplats.

INNERGI-RUMMET

Mellan våra träffar samlas vi runt den ”digitala lägerelden” i vår slutna Facebookgrupp där vi diskuterar aktuella ämnen, delar erfarenheter, tar del av ny forskning inom området och lär känna varandra bättre.

SOMMAR- OCH JULAKTIVITETER

I programmet ingår även sommar- och julavslutning samt en e-bok med inspirerande semestertips från deltagarna själva.

INNERGI-JOUREN

Under hela programmet har samtliga deltagare möjlighet att skriva
till Innergi-jouren med specifika vardagsutmaningar. Knutna till programmet finns även psykoterapeuten Susanne Jensen och Kickass-Coach (med Lyxfällans Philip Diab och kollegor) som erbjuder möjlighet att till specialpris få del av individuell- eller gruppcoachning, on- eller offline.

INNERGI-PÅ-STAN

Under programmet bjuds du även in till innergipåfyllande aktiviteter på stan efter arbetstid, i samarbete med olika aktörer i Helsingborg. Ett härligt sätt att bygga kraft tillsammans och landa tankarna kring de specifika ämnen vi diskuterat. Oftast är aktiviteterna gratis, men vissa egna utlägg kan förekomma.

INNERGI-PODDEN

I samband med ”Innergi i Helsingborg” spelar vi även in Innergi-podden med Trine Grönlund, inbjudna gäster och deltagarna själva. Genom podden bjuds du på ett inspirerande smörgåsbord av sunt förnuft, live-coachning och innergipepp.

INNERGI-CERTIFIERING

Efter två år avslutas programmet med en festlig certifiering där vi överlämnar våra nyfunna innergi-insikter och verktyg till staden Helsingborg så att alla kan utvecklas och dra nytta av dem. Sen ”sparkar vi ut” våra mentalt starka, hållbara medmänniskor och innergi-ambassadörer…och gör oss redo för nästa årskull.

Detta lär vi oss:

Lägereld 1

Ta kontroll över tempot — klara, färdiga, slow!

Få slut på springandet i vardagen. Kliv ur tidsofferrollen. Stanna upp, iaktta och ifrågasätt. Lär dig justera och optimera hastigheten och börja göra saker och ting i sin rätta takt istället för att göra allt fort. Öva upp din ”lugn-kapacitet” och stå stark i ditt eget unika tempo – där just du presterar och mår på topp – medan du respekterar, men inte påverkas, av andras.

Lägereld 2

Ta dig tid till reflektion — perspektiv, kontroll och medvetna val.

Stanna upp. Sortera. Ta kontroll över tankar, oro och stress. Ta ett större självvalt personligt ansvar i vardagen. Få bättre perspektiv och självinsikt. Lär dig dra nytta av ”deep-data”. Bli mer medveten kring hur dina tankar och ditt förhållningssätt till livet dikterar hur du upplever din vardag.

Lägereld 3

Öva upp fokusmusklerna — fokus på här och nu och en sak i taget.

Få mer gjort – på kortare tid – med mindre ansträngning och bättre resultat! Lär dig sluta ”duttjobba”. Stäng ute allt brus, zooma in och fokusera på en sak i taget. Släpp tankar kring det som varit eller oron inför det som kommer och landa här och nu. Få till ett skarpare och mer alert tillstånd där du ser saker i högre upplösning för att kunna urskilja detaljerna i det komplexa.

Lägereld 4

Investera i pauserna — tid till återhämtning och hjärnfrid.

Det är inte stressen som gör oss sjuka utan bristen på återhämtning. Lär dig pausa för att förnyas, utvecklas och leva hållbart. Lär dig arbeta som en sprinter som ger järnet i små fokuserade portioner åt gången, för att sedan vila. Öka din kunskap kring risken och ineffektiviteten bakom att ”bara springa på”. Förstå varför flera timmar inte alltid är lika med mera gjort. Få insikt i hur små stunder av återhämtning i vardagen kan förebygga långvarig utmattning och psykosocial ohälsa. Skaffa dig hjärnkoll och förstå hur hjärnan kan optimeras och boostas genom pauser och omstarter för att uppnå ”hjärnfrid”.

Jag vill anmäla mig.

Människor med bra innergi:

 • STANNAR UPP i det snabba.
 • TAR MEDVETNA BESLUT i det pressade.
 • SPRIDER LUGN i det kaotiska.
 • TÄNKER SKARPT i det komplexa.
 • HITTAR FOKUS i det brusiga.
 • TÄNKER KOLLEKTIVT i det jag-centrerade.
 • ENGAGERAR SIG på djupet.
 • LEVER HÅLLBART!

Powered by Innergi Labbet

Bakom initiativet ligger Innergi Labbet AB och dess grundare, slow-aktivisten och innergispridaren, Trine Grönlund. Innergi Labbet består av ett glatt nätverk av likasinnade eldsjälar i Öresundsregionen som brinner för den mentala hälsan och det personliga ledarskapet på den högpresterande arbetsplatsen.

Trine är själv en passionerad driven världsmedborgare som bla. bott och jobbat i New York under 12 år som chef inom IT- och reklambranschen. För kunders och egen räkning har hon de senaste 15 åren rest jorden runt för att hitta verktyg och förhållningssätt som hjälper oss att prestera och må på topp utifrån vårt bästa, hållbara jag.

”Tillsammans med Eskilsminne IF och deras CSR initiativ ”Hela Helsingborg” vill jag vara med och stärka den mentala hållbarheten i regionen. Tillsammans vill vi utveckla Helsingborg och bidra till fler engagerade medmänniskor i staden. Jag är helt säker på att om vi pratar ihop oss, kan vi hitta nya hållbara vägar framåt. Lyckas vi med detta bidrar vi inte bara till en bättre värld, utan även till ökad innovationskraft, produktivitet och lönsamhet. Vilken stad skulle inte vilja luta sig mot en sådan utveckling?”

Jag vill anmäla mig.

Anmäl dig och din verksamhet nu!

Kickoff: Hösten 2019
Pris per deltagare: 3200 kr (exkl moms)
Det är möjligt att dela upp din faktura så att inte hela beloppet belastar nuvarande budgetår.

Anmäl dig och dina kollegor nu så återkommer vi för att bekräfta slutligt antal deltagare.
Eller skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig för att gå igenom upplägget.

Till anmälan

Frågor och svar

Hur går det till?

 1. Du anmäler dig (som individ eller verksamhet).
 2. Vi kontaktar dig med bekräftelse av antal bokade platser i programmet och fakturerar dig därefter enligt den faktureringsplan du valt.
 3. Du skickar oss en lista över alla som ska gå från din verksamhet samt deras email adress.
 4. Vi skickar ”antagningsbrev” till alla samt instruktioner kring inskrivning, tillgång till Innergi-rummet och nedladdning av startpaket.
 5. Inför varje event (4 lägereldar, 1 kick-off och 1 certifiering) skickar vi kallelse till alla i god tid. Varje event kommer att erbjudas över flera dagar, 3–5 tillfällen per dag, för att säkra att alla kan vara med. Först till kvarn gäller dock på de listade tiderna. Kan man inte vara med skickas det ut en ”Innergi-sammanfattning” efter varje event.

Mellan våra träffar kan deltagarna:

 • Besöka ”Innergi-rummet” – vår gemensamma facebookgrupp.
 • Skriva till Innergi-jouren med specifika utmaningar.
 • Lyssna på Innergi-podden.
 • Delta i löpande ”Innergi-på-stan” aktiviteter.
 • Njuta av specifika sommar- och jul aktiviteter.

Vem ska gå?

Alla som vill sänka tempot i vardagen…utan att tappa farten. Alla som vill vara med och göra skillnad. Ledare och medarbetare. Hela verksamheten. Avdelningen. Arbetslaget. Föreningen. Bokklubben. Du som egenföretagare. Du som serieentreprenör. Du som är forskare. Du som är lärare. Alla som upplever vardagsstressen och som skulle vilja punktmarkera den mentala hälsan en gång för alla och stärka det personliga ledarskapet tillsammans med (oliksinnade) från hela Lund.

Var kommer allt detta att äga rum?

Runt omkring i Helsingborg. Ibland på etablerade ställen och ibland i nya outforskade lokaler. En del av upplevelsen är att upptäcka staden tillsammans och se den från nya vinklar.

Hur mycket av min tid kommer det att ta?

Vårt program bygger på små påminnelser i vardagen över en lång tid från källor vi känner oss trygga med. Därför kommer programmet att beröra/påminna dig nästan varje dag i små lättsmälta portioner. Men det är faktiskt bara en arbetsdag om året som går åt (ett par timmar under våren och ett par under hösten).

Vad kostar det?

För att få med oss så många som möjligt från olika delar av Helsingborg kostar programmet, som sträcker sig över två år, enbart 3200 kr per deltagare (exkl moms). I priset ingår ingen förtäring (det kommer dock att erbjudas som en tilläggstjänst som deltagarna själva kan betala för om våra träffar infaller i samband med frukost, lunch eller middag). Vissa egna utlägg kan tillkomma under Innergi-på-stan aktiviteter. Vi erbjuder ingen grupprabatt för det enskilda företaget utan har istället slagit ut rabatten på hela staden för att så många som möjligt ska ha råd att vara med. Du har möjlighet att utnyttja ditt friskvårdsbidrag. Du kan välja mellan tre olika faktureringsplaner:

 1. Hela beloppet faktureras 2019
 2. 1/3 av beloppet faktureras nu – resten 2020*
 3. ½ beloppet faktureras nu – resten 2020*

*350 kr admin-avgift tillkommer

Jag vill anmäla mig.

Mer om Innergi Helsingborg

Ladda ner vår broschyr

Ladda ner här

Besök vår facebookgrupp ”Innergi Helsingborg 2018”.

Till vår facebookgrupp

Vårt program bygger på en beprövad förändringsprocess som vi arbetat med under två år tillsammans med Öresundskraft.

Läs mer i vår gratis ebok ”Innergi på jobbet – caset Öresundskraft”

I stolt samarbete med:

”Tillsammans utvecklar vi staden och bidrar till fler hållbara och engagerade medmänniskor i Helsingborg.”